Jeżeli pieczenie nie jest Twoją mocną stroną, a chciałabyś poczęstować swoich gości i bliskich jakimś pysznym smakołykiem, to przepis na to ciasto jest właśnie dla Ciebie! Wszyscy będą mile zaskoczeni! 

Składniki:

  • 3 banany
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 3 szklanki mleka
  • polewa karmelowa
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • 250 g serka mascarpone
  • ok. 45 herbatników
  • 2 opakowania budyniu waniliowego

Przygotowanie:

Pokrusz herbatniki i wymieszaj z roztopionym masłem. Powstałą masą wyłóż formę, dobrze ja rozprowadzając i dociskając do dna, a następnie, aby spód ciasta dobrze stężał, wstaw go na 2 godz. do lodówki.

Następnie wymieszaj serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Równomiernie rozprowadź ją na spodzie ciasta.

Banany pokrój w plastry i ułóż je na kremowej masie.

Przygotuj budyń, a gdy przestygnie, ostrożnie wylej go na banany.

Resztę śmietanki ubij i rozprowadź na wierzchu ciasta. Umieść gotowe ciasto w lodówce na całą noc lub chociaż minimum 3 godziny. Przed podaniem polej karmelową polewą. Życzymy smacznego!

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nasz fanpage na Facebooku!