Magda Gessler jest w stanie każde, nawet najprostsze danie zmienić w jedyny w swoim rodzaju przysmak. Jednym z nich są popularne mielone. Jak smakują kotlety mielone Magdy Gessler?
Kotlety mielone Magdy Gessler przyrządza się łatwo i szybko. To idealny sposób na smakowite drugie danie, które zachwyci wszystkich członków rodziny.
Kotlety mielone Magdy Gessler krok po kroku
Do zrobienia tego dania potrzebować będziemy:
- 1 kg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego
- 2 jajek
- 2 cebul
- 50 g masła
- 1 kajzerki
- mleka do namoczenia bułki
- bułki tartej do obtaczania
- oleju do smażenia
- soli i pieprzu do smaku
Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody oraz przyprawy dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!