Pyszne kotlety mielone Magdy Gessler

Jak zrobić kotlety mielone Magdy Gessler?

Magda Gessler jest w stanie każde, nawet najprostsze danie zmienić w jedyny w swoim rodzaju przysmak. Jednym z nich są popularne mielone. Jak smakują kotlety mielone Magdy Gessler?

Kotlety mielone Magdy Gessler przyrządza się łatwo i szybko. To idealny sposób na smakowite drugie danie, które zachwyci wszystkich członków rodziny.

Kotlety mielone Magdy Gessler krok po kroku

Do zrobienia tego dania potrzebować będziemy:

  • 1 kg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego
  • 2 jajek
  • 2 cebul
  • 50 g masła
  • 1 kajzerki
  • mleka do namoczenia bułki
  • bułki tartej do obtaczania
  • oleju do smażenia
  • soli i pieprzu do smaku

Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody oraz przyprawy dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy.

Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!