Z boczkiem wszystko smakuje lepiej… czyż nie? Polecamy wam fantastyczny przepis na „bekonowe sushi”, które zawsze będzie hitem na waszej imprezie. Głównymi składnikami są: boczek, mielone mięso, żółty ser oraz sos barbecue. Palce lizać!

Składniki:

  • 12 plasterków boczku
  • 500g mielonej wołowiny
  • 2 kawałki sera ementaler
  • Przyprawa do grilla
  • Sos barbecue
  • Prażona cebulka
  • Pokruszone nachos

Przygotowanie:

1. Na macie do przyrządzania sushi układamy 6 plastrów boczku.

2. Mielone mięso doprawiamy przyprawą do grilla i całość dokładnie mieszamy.

3. Na boczek nakładamy cienką warstwę doprawionego, mielonego mięsa.

4. Ser ementaler kroimy w grube słupki i układamy ja na jednym końcu.

5. Dokładnie zwijamy całość, tak aby powstała roladka.

6. Tak zwiniętą roladkę grillujemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

7. Następnie smarujemy ją sosem barbecue i grillujemy przez kolejne 10 minut – po pierwszych 5 minutach ponownie smarujemy roladkę sosem.

8. Upieczone roladki wyjmujemy z grilla i obtaczamy je w rozkruszonych nachosach lub prażonej cebulce.

9. Tak przygotowaną roladkę kroimy w plastry… i nasze “bekonowe sushi” jest gotowe! Smacznego!

Jeśli zdecydujesz się na przygotowanie tej potrawy, koniecznie daj nam znać w komentarzu… Nie zapomnij również podzielić się przepisem ze swoimi znajomymi!

Chcesz więcej ciekawych artykułów? Polub nasz fanpage na Facebooku!